Curs de monitors i monitores de lleure

Estàs pensant en convertir-te en monitor o monitor de lleure? Amb aquest curs tindràs l’oportunitat de formar-te com a educador i aconseguir el Títol Oficial de monitor/a d’Activitats d’Educació en el Lleure Infantil i Juvenil expedit per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Sobre el curs...

És una formació que s'adreça a totes les persones que estan interessades en formar-se en el camp del lleure educatiu.

Amb la superació de les etapes lectives i pràctiques del curs optaràs pel títol oficial d'Activitats d'Educació en el Lleure Infantil i Juvenil.

Al curs, viuràs situacions enriquidores amb les quals podràs desenvolupar les competències necessàries per ser un bon o bona monitora de lleure.

Amb la titulació aconseguida, podràs computar dins de la ràtio d'educadors/es de lleure com a persona dirigent i així treballar, per exemple, en colònies i casals de vacances.

Com s'estructura aquesta formació?

Aquest programa de formació s’imparteix en modalitat semipresencial i s’estructura en tres parts que fan un total de 310 hores. En primer lloc, hauràs de superar una fase lectiva de 125 hores (100 hores presencials + 25 hores online) .

Fase lectiva 1 (125h)

100 hores presencials + 25 hores online

Fase lectiva 1

Aquesta fase consta de tres mòduls formatius:

M1. Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil.
M2. Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil.
M3. Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure infantil i juvenil.

Per superar el curs cal assistir, com a mínim, al 85% de les sessions presencials de cada mòdul així com participar activament al campus virtual i a les sessions presencials a fi de completar favorablement l'avaluació competencial i continuada. No es realitzen exàmens.

Un cop realitzats, com a mínim, dos mòduls de la part lectiva, serà moment de realitzar les pràctiques de monitor o monitora de lleure (160 hores) amb una entitat de lleure que compleixi els requisits necessaris per obtenir la titulació.

Fase de pràctiques (160h)

Fase de pràctiques

L'alumnat és l'encarregat d'escollir i cercar el centre de pràctiques segons els interessos que tingui i sempre tenint en compte que aquestes han de disposar d'un projecte educatiu, un equip de monitors/ores estable i que treballi en equip, un/a director/a de pràctiques que tingui el diploma oficial de director d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil; i un grup d’infants o de persones joves estable, d’una franja d’edat d’entre 3 i 20 anys.

Abans de realitzar l'estada de pràctiques, l'escola Educa haurà de signar un conveni amb l'entitat de pràctiques i un acord.

Finalment, per concloure i superar el curs, hauràs d’entregar una memòria de pràctiques (25 hores) que forma part de l’última part lectiva.

Fase lectiva 2 (25h)

Treball a distància i autònom

Fase lectiva 2

En aquest treball personal, reflectiràs el projecte on has realitzat les pràctiques del curs de monitors. Amb aquesta activitat i el certificat d'aprovació de les pràctiques externes, podràs donar per finalitzat el curs de monitors i monitores en el lleure infantil i juvenil.

Qui l'imparteix?

És gràcies a l’aliança entre l’Escola Educa i Sabana Educació que es planteja aquesta alternativa de formació de noves fornades de monitors i monitores de lleure.

Així doncs, les edicions dels cursos que es plantegen a aquesta pàgina són compartides entre l’Escola Educa i Sabana Educació.

Quins requisits he de complir?

Properes convocatòries

Edició estiu 2022

Edició estiu 2022

Enllaços d'interès

Per què fer el curs amb Escola Educa i Sabana Educació?

La sinergia entre l’Escola Educa i Sabana neix per l’interès de fomentar una alternativa dels cursos de monitors i monitores de lleure de màxima qualitat a les Terres de l’Ebre.

Entenem la importància de l’educació competencial en la formació de monitors i monitores. És per aquest motiu que l’avaluació del curs és continuada, participativa i vivencial. No promovem exàmens a les edicions dels cursos.

Rebràs una formació actualitzada amb docents amb molta experiència i formació en el camp de l’educació en el lleure infantil i juvenil.

El curs ha estat dissenyat tenint en compte que l’alumnat és el protagonista del seu aprenentatge i que per tant, ha d’estar al centre d’aquest procés. Potenciem una formació vivencial i significativa.

T’acompanyarem sempre que ho necessitis. Tant a les fases lectives presencials o online com a les pràctiques externes.

Treballem amb ràtios adequades. Entenem que les places han de ser limitades per acompanyar bé a totes les persones matriculades.

Tens cap dubte?

Consulta la secció de preguntes freqüents, visita la pàgina web de l’Escola Educa o posa’t en contacte amb nosaltres a través de hola@sabana.cat

Per als cursos de monitor/a d’activitats en el lleure infantil i juvenil, obligatòriament has de tenir més de 18 anys, el dia que s’inicia el curs.

 • Si es notifica la baixa d’un curs 10 dies abans de la data d’inici i l’alumne/a ja ha fet l’ingrés del curs,  Sabana Educació retornarà el 75% de l’import. Prèviament l’alumne/a haurà d’haver confirmat un número de compte amb el nom exacte del titular del compte.
 • Un cop iniciat el curs, en el cas que l’alumne/a es doni de baixa no se li retornarà l’import de la matrícula, tret de casos excepcionals.

El curs té una durada un total de 310 h, que es divideixen en…

 • Hores lectives presencials: 100h
 • Hores lectives no-presencials en campus virtual + treball personal (memòria) : 25h+25h
 • Hores pràctiques: 160h

No és possible convalidar la formació de monitors d’activitats de lleure infantil i juvenil per cap titulació universitària.

Sí, tant a l’etapa lectiva com durant les pràctiques externes que realitzis.

Per obtenir la titulació caldrà complir els següents requisits:

 • Haver obtingut una qualificació d’apte en l’etapa lectiva presencial.
 • Haver assistit un mínim del 85% de les hores totals presencials de cada mòdul així com aportar justificació de les sessions amb absència.
 • Haver obtingut una qualificació d’apte a les activitats online del campus Moodle de l’Escola Educa.
 • Haver obtingut una qualificació d’apte en l’etapa de pràctiques.
 • Haver obtingut una qualificació d’apte de la memòria de pràctiques.
 • Reunir les capacitats i actituds personals que comporten la seva idoneïtat per complir la tasca d’educadors com a monitor/a en el lleure.

Els continguts de l’etapa lectiva es distribueixen en 100 hores de classes presencials a l’aula i 50 hores de treball online des de casa. El curs s’organitza en 3 mòduls formatius:

– M1 (MF1886_2): Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, de 60 hores (40 hores presencials i 20 online).
– M2 (MF1867_2): Processos grupals i educatius en el lleure infantil, de 30 hores (20 hores presencials i 10 online).
– M3 (MF1868_2): Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure, de 60 hores (40 hores presencials i 20 online).

Una vegada finalitzats tots els processos, i quan la direcció de l’escola certifica l’aptitud del curs, s’obté el Diploma i el Carnet oficial de Monitor/a d’activitats en el lleure infantil i juvenil de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Aquesta formació també s’equipara amb els Certificats de Professionalitat i les Qualificacions Professionals.

És senzill, en primer lloc, hauràs de consultar les convocatòries a l’espai “Properes convocatòries”. En segon lloc, et podràs preinscriure al curs enviant la teva sol·licitud de manera gratuïta. Posteriorment, valorarem la teva preinscripció i t’enviarem la informació de pagament a través de transferència bancària. Finalment, t’enviarem un missatge confirmant la teva matrícula.

Sol·licitud d'informació i pressupost

Taller: Crea el teu propi robot!

Públic: Infantil